Rólam


Petre Veronikának hívnak.

Mindig is nyitott és befogadó voltam minden újra, és olyanra, mely az előrelépésemet szolgálta. Egészen fiatalon, a főiskolai évek után tartottam holisztikus szemléletű önismeret témában csoport foglalkozásokat.
Szociális munkás szakon végeztem, mert elhivatottságot érzek a segítői hivatás mellett. Két gyermekem született, akikkel még a várandóságom előtt volt lehetőségem megismerkedni, a fogantatásuk pillanata nem volt kérdés. Ezután kezdtem érdeklődni a leszületés témája iránt. S ennek hatására elvégeztem az ELTE-én a perinatális szaktanácsadói szakot, mely nagyban segítette a holisztikus rálátást a termékenység, gyermekáldás, várandósság majd gyermekágy összefüggéseiben, kérdéseiben. Egyre több hosszú idő óta gyermekre vágyó párnak segítettem, akikhez egyszer csak megérkezett a baba...

Leszülető léleknek nevezem a babát, aki hozzánk jönne leendő gyermekként, mert igyekszem a szülők számára kézzel foghatóvá tenni, mit láthatna, milyen viselkedésben részesülne anyánál-apánál, ha ebben a pillanatban születne meg. S milyenben akkor, ha elgondolkodna rajta. A leendő baba, a pocaklakó magzat és a már megszületett hasfájós, feszes izomzatú szemszögét képviselve rálátást nyújtok arra Ő hogyan éli meg az adott helyzetet, mit érezhet benne s miért produkál tüneteket avagy miért nem jön.

A várandósoknak segítek a magzat kommunikáció elsajátításában, abban, hogy megszűnjenek vagy enyhüljenek a terhességi panaszaik, és felkészítem a babákat a megszületésükre. illetve a gyermekágyi szakaszban előforduló nehézségeket holisztikusan értelmezem, és segítek az enyhítésükben mint. pl. az altatásban, hasfájóságban, s a további regulációs zavarokban.

Mivel nagyon rég óta foglalkozom emberekkel, így nehéz meghatároznom az évek számát, csak az a biztos, hogy az elmúlt években, több mint 5000 alkalmat tartottam. A megszerzett tapasztalatok által megértve témájukat könnyen s gyorsan mutatom meg a hozzám fordulóknak a kapott helyzetük konkrét lényegét, avagy azt miért kerültek bele.